Weerstation – De Wilgen

Nadat ik in 2013 mijn weerstation door omstandigheden had afgebroken, kwam ik pas in augustus 2018 op een plek waar ik het weer op kon bouwen en dat gebeurde uiteindelijk pas eind voorjaar 2019. Op 11 juni had ik de hele technische sequentie op orde en was het station live: om 15u38 ‘s middags verscheen de eerste meting in de logfile. De website volgde op 13 juni en op 24 juni startte ik dit blog.

Al die jaren verloren metingen, in een tijd die meteorologisch heel interessant is en waar de meta-meteorologie, klimatologie wordt. Jammer, maar het is niet anders. Het station staat weer.

De techniek na het station is duidelijk veranderd: er is minder energie nodig (slechts enkele watts: geen PC maar een Raspberry) en de ontwikkeling van de software lijkt stabiel na de ontwikkeling van CumulusMX door Steve Loft (die nu met pensioen is). Alleen de techniek van de website is onveranderd (Ken True’s scripts). Zie verder de about-pagina.

Dit blog zal de wetenswaardigheden van het meteostation op De Wilgen in Wagenborgen weergeven: zowel de techniek als de meteorologische ervaringen, records en andere extremen. De blogs zullen laagfrequent verschijnen: alleen als er iets te melden is schrijf ik wat. Als u informatie wilt dan kunt u contact opnemen. Verder spreekt de weersite voor zichzelf.

Geef een reactie