Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de email.

Over dit station

Sinds begin juni 2019 is dit weerstation actief. De site zal stapsgewijs uitgebreidere, betere en vollediger informatie bevatten.

Dit station maakt gebruik van een DAVIS Vantage PRO2+ weerstation. De gegevens op deze site worden door Cumulus geproduceerd. Het station bevat een anemometer, neerslagmeter en een thermo-hydro sensor. Aanvullend wordt de zonne straling en de UV-intensiteit gemeten. Het station staat aan de noordkant van Wagenborgen aan het einde van de volkstuinen achter de oude landbouwschool. Helaas is de plaatsing niet optimaal voor de wind (enige beschutting vanuit oost en west) en zonnestraling (schaduw vanuit oost en west in de ochtend en avond). Ik hoop daar in de toekomst enige verbetering aan te kunnen brengen.

De realtime gegevens van het weerstation worden met een 5-minuten frequentie doorgegeven aan Weather Underground (WUnderground.com), Windy (Windy.com) en het KNMI via het MetOffice van het VK (wow.metoffice.gov.uk), die het doorgeeft aan het KNMI (wow.knmi.nl).

De huidige classificatie van het station volgens de KNMI-indeling is:

Ligging 2
Temperatuur D
Regenmeting D
Windmeting U
Stedelijk karakter 7
Rapportage C

Belangrijkste componenten


Over deze stad

Wagenborgen is een dorp van ongeveer 1500 inwoners, 10 kilometer ten zuiden van Delfzijl. Het valt onder de gemeente Delfzijl, een gemeente die binnenkort samengevoegd wordt met de gemeentes Appingedam en Loppersum.


Over deze Website

Deze website is het resultaat van een keten van apparaten/apparaatjes en software die het weer meten, ver- en bewerken en vervolgens en uiteindelijk doorsturen naar deze website. De gegevens zijn bijna real-time en worden elke 30 seconden bijgewerkt. Van alle informatie, die niet direct van het weerstation komt, wordt de herkomst expliciet aangegeven.

In eerste instantie is daar Steve Loft, de oorspronkelijke auteur van de Cumulus-software, die toen hij met pensioen ging het pakket ter beschikking stelde aan de cummunity. Het pakket wordt nu beheerd door Mike Crossley. De centrale communicatiepunten zijn de wiki en het forum.

Ken True van Saratoga-Weather.org zorgde voor het AJAX condities display, dashboard, de integratie van TNET Weather common PHP site design voor deze site. Ken beheert ook de templates en zorgt voor de updates. Evenzo heeft Ken True de interface met Cumulus in beheer en verzorgt hij de support voor de templates op het Cumulus-forum.

Voor de volledige geschiedenis van de templates (o.a. door carterlake.org, tnetweather.com en 642weather.com) verwijs ik graag naar het slotwoord op Ken True's weerstation beschrijving. Die pagina bevat tevens een prima beschrijving van de ontwikkeling, hardware en software, van zijn station. Leerzaam voor ieder die zich hierin wil bekwamen.

Tevens waren voor deze website van belang: de scripts Murry Conarroe van Wildwood Weather voor de NOAA presentatie, de scripts by Mark Crossley (Steelseries gauges) en het werk van Silver Acorn Weather in Nieuw Zeeland voor de grafieken. Het grafische werk is volledig gebaseerd op de oorspronkelijke interface van CumulusMX met mijn eigen tweaking cq. aangepassing aan server generatie.

Gegevens van externe sites worden gebruikt voor de weerwaarschuwingen (meteoalarm.eu) en voor de UV voorspellingen (temis.nl). De algemene weersvoorspelling komt uiteindelijk van darksky.net.